Sprinters Selma Konijn en Ruth Vorsselman pakken finaleplekken

29 mei 2022

Steun de sprinters op weg naar het WK!

Tussen 3 en 7 augustus hopen onze kanosprinters te schitteren op het WK in Canada. Dat kost echter wel een flinke hap geld. Wil jij talenten zoals Ruth Vorsselman en Selma Konijn steunen om hun droom te bereiken? Kijk dan hier voor meer informatie ol.

 

Sprinters Selma Konijn en Ruth Vorsselman pakken finaleplekken

Kanosprinters Selma Konijn en Ruth Vorsselman verrichten bijzonder goede zaken de afgelopen tijd. Op twee recente World Cups bleken de dames snel genoeg voor een finaleplek in de K2 500 meter. In het Tjechische Racice pakten ze daarmee een negende plek, en in het Poolse Poznan kwamen ze zelfs op plaats zeven uit.

In Racice startten Konijn en Vorsselman al met een strakke tijd (1:44:31), om door te stomen naar de halve finale. Het koppel gaf daar zes concurrenten het nakijken en kwam als derde over de finish (1:44:63). In de finale van zondagmiddag bleek de tegenstand helaas te sterk om nog verder te kunnen stunten. Vorsselman en Konijn (1:45:62) eindigden als negende achter de Poolse Karolina Naja en Anna Pulawska (1:39:17) die het goud binnensleepten.

Het Nederlandse sprintteam sprak al direct van een baanbrekende finale. Het is zeldzaam dat de K2-dames op dit Olympische nummer zo’n hoge plek bereiken. En de echte piek moet misschien zelfs nog komen. Konijn en Vorsselman lieten weten dat er nog genoeg ruimte is voor verbeterpunten.

 

Grote progressie tijdens wintertrainingen

“Tijdens de winter hebben we gemerkt dat we enorme progressie aan het boeken zijn”, reageert coach Nicole Bulk, die samenwerkt met Kieran Dews. “We zijn daar echt een team in aan het worden. Voor de sporters willen we verder niets overhaasten. We voegen nieuwe ingrediënten toe op het moment dat we dat zelf verstandig vinden. Dat pakt heel goed uit.”

Een week later werd dat nog eens bevestigd in Poznan, waar Vorsselman en Konijn opnieuw in de A-finale terecht kwamen. Hun prestatie bleek daar zelfs een stapje beter. Met een tijd van 1:45:22 lieten ze twee concurrerende boten achter zich en kwamen ze uit op een zevende plek.

Vorsselman en Konijn trainen samen met Kitty Schiphorst, Anja Mus en Wies Siffels; vijf dames die elkaar steeds beter aan het maken zijn. “Onze strategie is vanaf het begin geweest om er eerst vijf sterke individuen van te maken, voordat we ze samen in een boot zetten”, vertelt Bulk. “Ze kunnen allemaal wereldtoppers worden. Selma en Ruth zijn nu ook de snelste dankzij de kracht van het hele team. Daar kan de rest zich weer aan optrekken. Na de World Cup in Racice zijn we enorm hongerig geworden.”

De K4-dames (Ruth Vorsselman, Selma Konijn, Kitty Schiphorst en Anja Mus) voeren in Racice hun eerste grote toernooi en belandden daar uiteindelijk in de B-finale. Een resultaat dat perspectieven biedt, legt Bulk uit. “We gaan naar deze World Cup-cyclus om te leren en aansluiting te vinden. De Dames K4 heeft laten zien dat we ook daar de stap kunnen zetten naar mondiaal topniveau, met nul ervaring op dat nummer. We zitten al vrij dicht tegen de wereldtop aan.”

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Partners van TeamNL Kanosprint