Selma Konijn en Ruth Vorsselman voldoen aan Nationale prestatie-eis NOC*NSF Kanosprint

14 mei 2023

Selma Konijn en Ruth Vorsselman voldoen aan Nationale prestatie-eis NOC*NSF Kanosprint

Op de Kanosprint World Cup in Szeged Hongarije voldoen Selma Konijn en Ruth Vorsselman aan Nationale prestatie-eis NOC*NSF met een vijfde plaats in de finale K2 over 500 meter voor vrouwen. Een plaats in de finale met beste negen van het klassement was de eis. Met een vijfde plaats voldoen ze ruim aan die eis. Het goud gaat naar de Nieuw Zeelanders Carrington en Hoskins.

Nicole Bulk is hoofdcoach van de kanosprinters en ook van Konijn en Vorselman. Bulk geeft na afloop van deze wereldbekerwedstrijd de volgende reactie:

“Dit is geweldig natuurlijk. Een beetje een verrassing is het wel. We zijn nog heel erg in de opbouw. Ons programma wordt steeds beter. We hebben een grote stap gemaakt afgelopen jaar, mede dankzij de hulp van Rotterdam Topsport. We worden steeds beter en krijgen ook steeds meer hulp. Dus in dat respect is het een verrassing. Maar gezien de progressie die we nu al boeken en omdat we weten hoeveel beter het nog kan, is deze prestatie eigenlijk geen verrassing.”

Selma Konijn voegt daaraan toe: “Beetje onwerkelijk is het wel. Vooral omdat je nu een grote stap zet met het voldoen aan deze Nationale prestatie-eis. Vooral omdat je van jongs af aan daarvan droomt. Niet alleen van deelname aan de Olympische Spelen maar van beter, beter, beter en beter worden. Je weet dat het kan, maar je moet het dan nog wel een keer doen.”

“De finale was bijzonder. Je lichaam is een machine. We hadden goede snelheid en ik weet, het tweede stuk worden we nog sneller omdat ik weet dat Ruth dan op stoom komt. Als dat dan lukt, word je hongerig. Dan wil je steeds meer vlak voor de finish,” besluit Konijn.

Over kanosprint

Kanosprint is een Olympische discipline waarbij op vlak water, zonder golven of stroming, zo snel mogelijk van start naar finish wordt gevaren. De atleten varen in een eigen rechte wedstrijdbaan. De officiële afstanden zijn de 200 meter, 500 meter en 1000 meter. Er zijn 10 Olympische medaille-onderdelen op zowel individuele als teamnummers, in de kajak (K1, K2 en K4) en de open kano (C1 en C2). In een kajak wordt er gevaren met een peddel met twee bladen. In de open kano met een peddel met 1 blad.
 
Het topsportprogramma Kanosprint wordt mogelijk gemaakt door Allianz, KPN Sportfonds, Topsport Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam en het Watersportverbond.
 
Zie event website hier. Zie de uitslag hier

Deel dit artikel:

Partners van TeamNL Kanosprint