TEAMKPN Sportfonds omarmt team Dames K4 Kanosprint

Nieuwe mijlpaal voor topsportprogramma Kanosprint

29 maart 2022

TEAMKPN Sportfonds heeft het jonge en ambitieuze damesteam Kanosprint omarmd op hun weg naar de top. Met de financiering van een splinternieuwe K4 boot, waarin vier kanovaarders racen, zet het sprintteam weer een belangrijke stap richting het doel: deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Het kanosprintteam van het Watersportverbond maakt sinds 2021 een professionaliseringsslag door. In maart van vorig jaar sloot het Watersportverbond een partnership met Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam en verhuisde het trainingscentrum naar de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen, nabij Rotterdam. Onder leiding van bondscoach Nicole Bulk traint daar een team talenten van zowel dames als de heren hard om de tweetraps doelstelling te halen: deelname aan de Olympische Spelen in 2024 in Parijs en een medaille vier jaar later in Los Angeles.

TEAMKPN Sportfonds ondersteunt jonge talententeams met potentie en helpt ze de laatste stap naar de top te zetten. Naast de kanosport ondersteunt het fonds in de watersport ook de zeilers in de skiff (49er klasse) en heeft het vorig jaar de kitefoilers een stap verder gebracht. 

In 2021 is er een hoog basisniveau bij de atleten gecreëerd. Vanuit hier wil het Watersportverbond dit jaar focus aanbrengen. Daarvoor is de investering in meermansboten van belang. Het WK in Denemarken in 2021 liet zien dat er met name bij de dames kansen liggen in de K4. De atleten hebben allen een eigen K1, maar meermansboten waren er tot nu toe amper. Met de K4 kan de groep nu op niveau verschillende boten trainen. 

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: ‘Het is mooi dat nu vanuit een stevige professionele basis die we hebben weten te creëren dankzij partners Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Allianz, de de volgende stap kunnen zetten. Met meer keuzemogelijkheden hebben we meer kans op succes. Geweldig dat TEAMKPN Sportfonds de Dames K4 Kanosprint met de nieuwe boot ondersteunt.

 

Ed Bontrop, manager en bestuurslid TEAMKPN Sportfonds: 

 

‘Het TEAMKPN Sportfonds is verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan het ambitieuze programma van de K4 Kanosprint. Dat nieuw materiaal een groot verschil kan maken, hebben we eerder gezien toen het fonds de 49-ers konden voorzien van een nieuwe boot (plaatsing OS, 6e plaats OS en WK winst). We wensen de dames van de K4 veel succes en vooruitgang op weg naar bijzondere prestaties.’

 

Over kanosprint

Kanosprint is een Olympische discipline waarbij op vlak water, zonder golven of stroming,

zo snel mogelijk van start naar finish wordt gevaren. De atleten varen in een eigen rechte wedstrijdbaan. De officiële afstanden zijn de 200 meter, 500 meter en

1000 meter. Er zijn 10 Olympische medaille-onderdelen op zowel individuele als teamnummers, in de kajak (K1, K2 en K4) en de open kano (C1 en C2). In een kajak wordt er gevaren met een

peddel met twee bladen. In de open kano met een peddel met 1 blad. 

Het topsportprogramma Kanosprint wordt mogelijk gemaakt door Allianz, Topsport Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam en het Watersportverbond.

Deel dit artikel:

Partners van TeamNL Kanosprint